Oldalak

2011. május 1., vasárnap

Husveti menu: zoldfuszeres egyben sult fasirt csirkemellbol



Ez az elso egyben sult fasirtom, nagyon finom lett. A csikemellet osszegyurom egy kozepes fej aprora vagott hagymaval es kinyomott vagy aprora vagott fokhagymaval. Harom szelet kenyeret (hejat nem) tejbe aztatok, kiszoritom, hozzaadom. Fuszerezem soval borssal (csinjan a borssal, mert gyerekek vannak), hozzaadok 2 tojast amit elore felverek egy kicsit. Oljabogyot karikaztam bele, egy kis petrezselyemzoldet (en fagyasztottat hasznaltam) es friss rozmaringot vagtam bele. Jol osszegyurom, hosszukasra formazom es tuzallo talban 170 fokon keszre sutottem, hat tobb mint egy oran at. Es vegul a hozzavalok listaja, remelem semmit nem felejtek ki:

Hozzavalok:

60-70 deka daralt csirkemell
3 szelet kenyer + 1 deci tej vagy amennyit felvesz
2 tojas
1 kozepes hagyma
1 cikk fokhagyma
10 deka paprikaval toltott zold olajbogyo
2-3 friss rozmaringag
keves petrezselyemzold
so, bors

Metelohagymas krumplisalataval koritettem. Szerintem nagyon finom lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése