Oldalak

2011. május 3., kedd

Gyurma hazilag

Nagyon egyszeruen elkeszitheto es teljesen olyan mint amilyent vasarolni lehet. Igaz, nem annyira tartos. Allitolag egy kis ecettel helyrehozhato. Mi ezt nem probaltuk, hanem kidobtuk es ujat keszitettunk. Itt vannak a hozzavalok:
1 csesze liszt
1 csesze viz
fel csesze so
1 kanal olaj
1 kanal sutopor
etelszinezo


Itt lathato hogy hogyan lehet elkesziteni. En megfeleztem a receptet, mert tul sok gyurma lett belole.
Gyerekekkel egyutt is keszitheto! Jo szorakozast!

2011. május 1., vasárnap

Husveti fonott kalacs



Nem szoktam husvetra nagyon sutni fozni, mert altalaban szuloknel ebedelunk, de ez a fonott kalacs nagyon megtetszett, es gondoltam, hogy kiprobalom. A receptet Gida Mestertol lestem el a Szellem a fazekban cimu blogrol. Mindent ugyanugy csinaltam, egyedul a so adagot csokkentettem felere. Persze nem sikerult olyan jol mint neki, de elsore szerintem megjarja. Ha erdekel a recept, nezd meg az oldalt, es a fonast is eltanulhatod, egyaltalan nem olyan nehez amilyennek tunik ;)

Husveti menu: zoldfuszeres egyben sult fasirt csirkemellbol



Ez az elso egyben sult fasirtom, nagyon finom lett. A csikemellet osszegyurom egy kozepes fej aprora vagott hagymaval es kinyomott vagy aprora vagott fokhagymaval. Harom szelet kenyeret (hejat nem) tejbe aztatok, kiszoritom, hozzaadom. Fuszerezem soval borssal (csinjan a borssal, mert gyerekek vannak), hozzaadok 2 tojast amit elore felverek egy kicsit. Oljabogyot karikaztam bele, egy kis petrezselyemzoldet (en fagyasztottat hasznaltam) es friss rozmaringot vagtam bele. Jol osszegyurom, hosszukasra formazom es tuzallo talban 170 fokon keszre sutottem, hat tobb mint egy oran at. Es vegul a hozzavalok listaja, remelem semmit nem felejtek ki:

Hozzavalok:

60-70 deka daralt csirkemell
3 szelet kenyer + 1 deci tej vagy amennyit felvesz
2 tojas
1 kozepes hagyma
1 cikk fokhagyma
10 deka paprikaval toltott zold olajbogyo
2-3 friss rozmaringag
keves petrezselyemzold
so, bors

Metelohagymas krumplisalataval koritettem. Szerintem nagyon finom lett!